Samenwerkingen

Meetjesland… maak het mee!

In 2012 sloegen 10 meetjeslandse wandelverenigingen de handen in elkaar om een wandelcriterium op te richten met als doel de mooiste plekjes van het Meetjesland met iedereen te delen. Wandelclub Aalter was daar bij. Ondertussen zijn we uitgegroeid tot een succesvol wandelcriterium waarop we in 2019 niet minder dan 15.624 deelnemers mochten ontvangen op 9 tochten.

Wie aan minimum 7 van de 9 wandelingen deelneemt, ontvangt een mooi gevulde draagtas met streekprodukten. Dit jaar is het criterium jammergenoeg in het water gevallen door Covid 19 maar we zijn klaar voor een nieuwe editie. Noteer alvast de startdatum : zondag, 28 februari 2021 – basisschool De Wegel – Pussemierstraat 120 - Eeklo.

Logo Meetjesland

Viggaalvrienden

Reeds meer dan 30 jaar maken we deel uit van de viggaalvrienden. Dit is een samenwerkingsverband tussen vier Oostvlaamse wandelclubs. De Reigerstappers uit Vinderhoute, de Scheldestappers uit Zingem, de Natuurvrienden uit Deinze en De Lachende Wandelaars uit Aalter.

Tijdens de winterperiode (november-maart) organiseert elke club 2 wintertochten en bij deelname aan 4 tochten – opgelet : wel bij elke club 1 tocht meepikken – ontvang je een praktisch geschenk. De volgende reeks start op zaterdag, 13 november 2021 bij de Natuurvrienden van Deinze.

Logo Viggaalvrienden

Federatie

Voor algemene informatie over de wandelsport kan je terecht op de website: www.wandelsportvlaanderen.be.

Ben je op zoek naar de wandelingen op een bepaalde datum maw de Walking in Belgium online: www.walkinginbelgium.be. Hierop vind je tevens de meest actuele informatie over een organisatie.

Geniet je graag nog een eens na, kies dan wandelblog.com voor een verslag of foto-reportage van een voorbije tocht.

Logo WSV